Blue Flower

Soorten brillen

 

Er zijn allerlei verschillende soorten brillen. Brillen die u allround op kunt zetten, maar ook brillen die slechts voor een bepaalde gelegenheid zijn. Hieronder bespreken we de belangrijkste brillen:

 

Kinderbril: Hierbij is de kwaliteit van de bril van groot belang. Het materiaal van het montuur moet stevig zijn, de scharnieren moeten extra sterk zijn en meeveren. Bij de keuze van het montuur moet ook rekening gehouden worden met de bouw en de eigenschappen van het kind.

 

Enkelvoudigebril: Als u alleen een bril nodig hebt om scherp te kunnen zien op langere afstanden, óf juist alleen voor heel dichtbij, dan kunt u kiezen voor een enkelvoudige bril.

 

Multifocalebril: Met een multifocale bril kunt u tegelijk scherp zien op afstand en dichtbij. De glazen van deze bril zijn opgebouwd uit meerdere sterktes en onzichtbaar weggeslepen, zodat u zowel op afstand als van dichtbij scherp kunt zien.

 

Bifocalebril: Ook met deze dubbelfocus bril kunt u tegelijk scherp zien op afstand en dichtbij. Deze bril is bijna gelijk aan de multifocale bril, met als verschil dat hierbij het leesgedeelte zichtbaar in de glazen is geslepen (half maantje).

 

Leesbril: Deze bril helpt u scherper zien tijdens het lezen. Vaak worden deze brillen ook gebruikt tijdens het gebruik van de computer, echter ze zijn dan voorzien van speciale computerglazen.

 

Zonnebril op sterkte: Deze zonnebrillen hebben glazen die zijn aangepast op de sterkte die u nodig hebt. Er bestaan ook gewone brillen met glazen die meekleuren met de hoeveelheid zonlicht die erop valt.

 

Sportbril: Deze moet u beter zicht verschaffen tijdens het beoefenen van een sport en tevens uw ogen beschermen. Daarnaast moet de sportbril u goed passen. Sportbrillen worden uitgevoerd met kunststof glazen.