Blue Flower

Soorten lenzen of contactlenzen

 

Hieronder zijn verschillende soorten lenzen beschreven. Elk soort contactlens heeft voordelen en nadelen, maar u kunt niet zomaar kiezen welke lens je draagt.

Sommige soorten lenzen mag u misschien niet dragen, “Oogzorg van der Ham optiek” adviseert u graag voor de juiste keuze. 

 

Harde contactlenzen 

Elke vormvaste of harde contactlens is uniek, omdat deze soort contactlenzen speciaal op maat van het oog worden gemaakt. Vormvaste lenzen en harde lenzen zijn niet helemaal hetzelfde. Vormvaste lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Er zijn dus enkele verschillen tussen deze twee verschillende soorten lenzen.

Het materiaal is minder hard en laten veel zuurstof door. Bovendien zijn ze niet zo gevoelig voor beschadigingen en goedkoop in onderhoud.

“Oogzorg van der Ham optiek” besteedt veel aandacht aan het aanmeten van vormvaste lenzen, omdat dit maatwerk is. Vormvaste lenzen bieden zelf de oplossing bij speciale oogafwijkingen. Ze zitten bovendien heel comfortabel. 

 

Zachte contactlenzen De naam van deze soorten lenzen verraadt het al. Zachte lenzen zitten heel comfortabel. U hoeft er bijna niet aan te wennen.

Een nadeel is dat enkele oogfouten niet goed kunnen worden gecorrigeerd, maar als het wel kan, kunt u de keuze maken tussen zacht of vormvast.

Zachte lenzen moeten wel onderhouden worden, dit moet zeer nauwkeurig gebeuren. De meest gebruikte zachte lenzen worden snel vervangen, dit gebeurt om vervuiling tegen te gaan. De meeste zachte lenzen worden elke maand vervangen. 

 

Daglenzen Waarom zou u uw zachte lenzen elke dag vervangen? Het antwoord is simpel, voor gemak en comfort.

Geen onderhoud en nooit vervuilde lenzen, maar elke dag frisse zachte contactlenzen. Nog niet eens een lenshoudertje nodig!

Deze lenzen kunt u afwisselend met uw bril dragen; tijdens het sporten en het uitgaan lenzen en in het dagelijkse leven gebruikt u een bril. 

 

Siliconehydrogellenzen 

Siliconehydrogellenzen zijn zachte lenzen die veel zuurstof doorlaten. Gemiddeld zo'n zes keer meer dan gewone zachte lenzen.

Deze lenzen zijn dus geschikt voor u als u veel in droge ruimtes bent. In deze omstandigheden kunnen uw ogen met gewone zachte lenzen na verloop van tijd rood worden en droog aanvoelen. Siliconehydrogellenzen bieden dan de oplossing.

Deze lenzen kunnen zelfs dag en nacht ingehouden worden. Hierover geeft “Oogzorg van der Ham optiek” graag advies.

 

Multifocale lenzen 

Dit zijn speciale soorten contactlenzen voor mensen die kleine letters van dichtbij niet goed kunnen lezen.

Met dit soort contactlens zie u van zowel dichtbij als veraf scherp. Ze zijn zeer comfortabel en u bent er snel aan gewend.

Stap bij leesklachten tijdig naar uw opticien en laat uw ogen controleren.

Vraag naar multifocale contactlenzen, met deze lenzen bent u verzekerd van het scherpste zicht.

Er zijn twee soorten multifocale contactlenzen, vormvaste en zachte. “Oogzorg van der Ham optiek” kan bepalen welke soort lens het meest geschikt is voor uw ogen.