Blue Flower

Multifocale bril

 

Multifocale glazen zijn voorzien van multi aantal kijkgebieden: van VERAF via TUSSENGEBIED naar DICHTBIJ. Deze techniek zorgt ‘onzichtbaar’ voor scherp zicht op alle afstanden. Helaas ontstaat buiten het zuivere optische gebied altijd perifere vertekening. Grote verschillen in kwaliteit en zuiverheid brengen grote prijsverschillen met zich mee. “Oogzorg van der Ham optiek” biedt een brede range aan mogelijkheden en fabrikanten, zodat voor elk budget het beste glas kan worden geleverd. We noemen u enkele mogelijkheden, maar een multifocaal glas is altijd maatwerk. Want ook de mogelijkheden in verschillende soorten glas en kunststof zijn nagenoeg onbeperkt, waarover u zich kun informeren in de winkel. Als specialist in multifocale glazen zal “Oogzorg- van der Ham optiek” u altijd persoonlijk voorlichten en adviseren.

 

Voor- en nadelen

 

Voordelen:

Traploos scherp van dichtbij tot ver weg.

Cosmetisch zeer fraai.

Geen ‘beeldsprong’ of scheidingslijn zoals bij bifocaalglas (dubbelfocus).

Onzichtbaar, dus niet leeftijdsbevestigend.

 

Nadelen:

Lange gewenningsperiode.

Onscherpte bij zijdelingse blikrichting.

Kwaliteitskeuze pas in de bril merkbaar.

Minimaal bepaalde glasgrootte nodig.

 

De prijsverschillen berusten op het feit dat de glazen verdeeld kunnen worden in goed – beter – best.

Dit onderscheid wordt gemaakt op het gebied van de vertekening van de glazen, door sommige opticiens ook wel "de vuile was van het glas" genoemd.

Hoe duurder het glas, des te minder is de vertekening in de glazen, zowel in het vertedeel als in het leesdeel.

 

Wat is belangrijk voor u om te weten?

 

Hoe sterker uw leesdeel, des te smaller wordt uw leesdeel. Met andere woorden dit glas met een leesdeel van +1.00 dpt zal "ruimer" ervaren worden dan een glas met een leesdeel van +2.00 dpt. Dat betekent dus dat de verschillen tussen een goed glas en een beter glas groter worden naarmate uw leesdeelsterkte (ofwel uw additie) toeneemt. Bij “Oogzorg van der Ham optiek”, heeft u een keuze uit alle glazen. Variërend van 65,00 euro tot en met 350,00 euro per glas. Uw voordeel hierbij is dat u een eerlijke prijs – kwaliteit verhouding krijgt en u op duidelijke gronden uw keuze kunt maken.